Cele mai cumparate

Oferte speciale

Ciorba de salata cu afumatura si omleta face parte din meniul familiei noastre la fiecare inceput de primavara. Reteta acestei ciorbe o am de la soacra mea, eu I-am pus ceva mai multa salata, imi place sa am multe ingredinete solide in farfurie.

Este perfecta primavera, dar si imediat dupa sarbatori, cand mancam prea multa carne. Dar, pentru ca salata este prezenta atat in piete, cat si in supermaketuri, tot anul, o putem manca oricand avem pofta sa ne incalzim la pranz cu ea. Vara putem pune mai putina afumatura, o putem lasa doar pentru aroma si apoi o putem elimina, dar fara gustul ei ciorba nu va fi la fel de buna.

Ciorba de salata cu afumatura si omleta pe care v-o propun aici este gustoasa si foarte usor de pregatit. Aceasta este dovada ca poti face preparate gustoase cu ingrediente putine si ieftine, la indemana oricui. Chiar si un incepator in ale bucataritului se va descurca de minune sa o pregateasca si sa ii impresioneze pe cei dragi.

Aveam un prieten care spunea despre ciorba mea ca ar manca-o „dimineata, la pranz si seara”, nu se satura cu o singura portie niciodata. In timp ce eu si sotul meu treceam deja la felul principal, el nu renunta la bolul de ciorba. Dar asta e un semn bun! O sa o pregatesc mereu cand stiu ca va veni in vizita.
Am vazut ca unii ii spun „supa de salata verde”, dar fiind acrita cu sucul de la lamaie devine automat ciorba. Putem inlocui sucul de lamaie cu otet, dar mi se pare mai sanatoasa si mai gustoasa in varianta mea. Acum, stiti cum este: dupa gust. Pregatiti ciorba de salata verde cu afumatura si omleta si alegeti varianta de acrire care va place mai mult.

La sfarsitul postarii veti gasi si un video. Dat pe repede-inainte, ca sa prindeti ideea.

Ingrediente ciorba de salata cu afumatura si omleta:
(pentru 6 persoane)

2 capatani foarte mari de salata

1 ceapa mare

2 linguri cuburi de kaizer (pancetta, sunca sau alt timp de afumatura)

2 l de supa de legume

1 lingura rasa faina

1 lingurita boia de ardei

200 ml smantana pentru gatit

100 g smantana grasa

sucul de la 1 lamaie mare

2 catei de usturoi pisati

patrunjel

3 oua

cateva frunze de leustean

sare

piper

ulei pentru prajit

Mod de preparare ciorba de salata cu afumatura si omleta:

Calim afumatura  in 2 linguri ulei pana lasa grasime si se rumeneste usor.

Ceapa tocata marunt o aruncam peste fasiile rumenite si continuam sa calim pentru inca 2-3 minute, amestecand des.

Adaugam faina si boia si amestecam. Scoatem din tigaie acest amestec, punem 2 linguri ulei si prajim o omleta din 3 ochiuri.

Salata spalata si taiata fasii o adaugam in supa fierbinte, apoi adaugam afumatura si ceapa calite.

Lasam sa fiarba in jur de 10 minute, apoi turnam sucul de lamaie, adaugam usturoiul pisat, omleta taiata fasii, 2-3 crengute leustean proaspat (sau uscat) si asezonam cu sare si piper.

Dupa alte 5 minute luam de pe foc si adaugam cele 2 feluri de smantana amestecate bine si patrunjelul tocat.

Adaugam daca este nevoie suc de lamaie sau sare si scoatem in acest moment leusteanul din oala.

Ciorba se serveste calda.

Poti sa mai adaugi ptarunjel proaspat sau leusetan tocat in farfurie.

Este atat de buna si aromata incat as prefera doua portii si renunt la felul principal.


ANPC
ANPC ANPC